Dialogue.

Locatie

Amsterdam

Project omvang

40.500 m²

Programma

Wonen

Status

Under construction

Project website

spotamsterdam.nl

The Dialogue,
new living.

In samenwerking met Amvest ontwikkelt COD ‘The Dialogue’ aan de Wenckebachweg 144-148, gemeente Ouder- Amstel. Het project is gelegen in het gebied Werkstad OverAmstel (voormalig Amstel Business Park Zuid). Dit gebied zal in de aankomende jaren worden getransformeerd naar een nieuw aantrekkelijke stadswijk. Het project is een van de eerste ontwikkelingen in het gebied tussen de A10 en de Weespertrekvaart dat binnen de gemeente Ouder-Amstel valt. Het Amstel station en de metroverbinding Spaklerweg liggen op steenworp afstand. Dit maakt het gebied uitstekend bereikbaar voor zowel auto, fiets als voor het openbaar vervoer.

Het Amvest Residential Core Fund wordt eigenaar de huurwoningen in het middensegment en het Amvest Living & Care Fund wordt eigenaar van de zorgwoningen in de plint. Woonstichting De Key heeft 123 betaalbare zelfstandige huurwoningen gekocht en deze sociale woningen met een oppervlakte van 50 m² en 70 m² geeft De Key woonstarters de kans om hun wooncarrière in Amsterdam te starten. De koopwoningen worden verkocht aan particulieren.

The Dialogue is ontworpen door Cruz y Ortiz architecten en behelst in totaal 40.500 m² bruto vloeroppervlak. Er worden ruim 340 woningen gerealiseerd met daarnaast zorgfunctie en een commerciële plint. De commerciële invulling biedt ruimte aan horeca, kantoor, creatieve bedrijven en kleinschalige detailhandel. De zorg wordt ingevuld door het “Gastenhuis”, een woonvoorziening met 42 appartementen voor mensen met dementie.

Meer informatie over dit project?

Matthijs den Teuling

Manager Techniek & Realisatie