Pionieren zit in ons DNA, ook op het gebied van duurzaamheid.

Vanaf de oprichting van COD is dit een essentieel onderdeel van onze bedrijfsfilosofie. Al jarenlang realiseren we zeer duurzame gebouwen, waaronder het eerste BREEAM-gecertificeerde hotel van Nederland in 2015 en recentelijk The Newton met het hoogste aandeel circulair beton van Nederland. Met innovatieplatform BRIGHT zoeken en testen we voortdurend nieuwe innovaties om onze projecten nog duurzamer te maken. Zo blijven we vooroplopen. Bij elke ontwikkeling verleggen we grenzen, passen we nieuwe technologieën en materialen toe en streven we naar betere, gezondere en duurzamere gebouwen.

Commitments

Environmental

 • Energie

  Minimaliseren van het operationele energieverbruik. Streven naar energieneutralen gebouwen (BENG 2 < 0).
Een BENG 2 scores van 30kWh/m2/jaar geldt als maximum.
 • Embodied Carbon
  Verlagen van de CO2 footprint tijdens de realisatie. Streven om in 2030 te voldoen aan Paris Proof waarbij de norm van het DGBC wordt gehanteerd.
 • Design
  Bouwen voor generaties. Gebouwen van hoge kwaliteit, flexibiliteit en biodiversiteit zodat gebouwen zo lang mogelijk blijven voldoen aan de wensen van de stad.

Social

 • Betaalbaar

  Ontwikkelen van betaalbare woningen. Een groot deel van de woningen die wij ontwikkeld hebben is betaalbaar. En dit houden we zo. Momenteel hebben wij meer dan 4.000 betaalbare woningen in ontwikkeling.
 • Maatschappelijk
  Gebruik maken van en kansen bieden aan de bestaande lokale structuren en initiatieven. Inzetten voor maatschappelijke en creatieve invullingen, zowel in bestaande als nieuwe gebouwen.
 • Gezondheid
  Ontwerpen met oog voor de mentale en fysieke gezondheid. Sturen op licht, lucht, zicht en comfort. Stimuleren van ontmoeten en creëren van communities.

Governance

 • Lange termijn

  Als familiebedrijf opereren vanuit een lange termijn visie en samenwerken met partijen die onze visie en normen en waarden delen.
 • Innovaties stimuleren

  Stimuleren van innovaties in de sector met innovatie platform BRIGHT. Investeren van tijd en geld om nieuwe innovaties te zoeken en te testen in projecten en deze kennis delen om te versnellen.
 • Monitoren
  Continue monitoren van de ESG-scores van alle projecten gedurende de ontwerp- en bouwfases om te zorgen dat de beloftes worden gehaald.