KAAP.

Locatie

Amsterdam

Project omvang

19.000 m²

Programma

Wonen en commerciëel

Status

Under construction

Project website

kaap.amsterdam

Zon, licht en ruimte.
Welkom bij KAAP.

Een unieke plek aan de oever van het IJ, op steenworp afstand van het centrum, met een schitterend uitzicht dat geen moment hetzelfde is. Er vaart altijd wel een zeiljacht of vrachtschip voorbij, met op de achtergrond de skyline van de stad. Wonen op deze plek biedt een combinatie van rust en levendigheid, het inspireert en geeft energie. KAAP bestaat uit vijf karaktervolle, kleinschalige gebouwen met panoramische appartementen met een mooie zichtlijn over het IJ en Amsterdam. Daarnaast wordt de komende jaren het oeverpark aangelegd: een groene zone langs het IJ met daarin een bijzonder paviljoen dat ruimte biedt aan een passend horecaconcept. Zon, licht en ruimte. Welkom bij KAAP.

De unieke locatie van KAAP vraagt om unieke architectuur

De vijf kleinschalige en exclusieve woongebouwen zijn ontworpen door drie verschillende architectenbureaus, elk met hun eigen visie op wonen en design. Orange Architects tekende voor Horn en York, Powerhouse Company ontwierp Coast en Verde en Next Architects nam het ontwerp voor Blanc voor zijn rekening. Het resultaat mag er zijn: vijf iconische woongebouwen met een eigen karakter en signatuur die samen een krachtig geheel vormen. De in totaal 70 appartementen in de vijf woongebouwen worden in verschillende fases gerealiseerd. De appartementen van Coast en Horn gaan als eerste in verkoop.

KAAP wordt gerealiseerd op eigen grond, dus zonder erfpacht. Dit is zeer bijzonder voor Amsterdam, zeker bij nieuwbouw. Dit scheelt duizenden euro’s erfpachtcanon per jaar en bij eventuele verkoop levert dit voordelen op. Zo profiteert u van de waardestijging van de grond en heeft erfpacht geen negatieve invloed op de verkoopprijs.

Meer informatie over dit project?

Jos Luth

Real Estate Developer