Nhow.

Locatie

Amsterdam

Project omvang

43.000 m²

Programma

Hotelkamers, breakfast area, fitness, congrescenstrum, sky- bar en rooftop restaurant

Status

Completed

Project website

nhow-hotels.com

Creatinig an icon.

Amsterdam groeit, in alle opzichten. Daar horen de juiste faciliteiten bij. Sinds het ontstaan van de Zuidas heeft Amsterdam RAI behoefte aan een vernieuwd stedelijk gezicht. Er werd een tender uitgeschreven voor de ontwikkeling van een hotel in de Groene Zoom: de driehoek tussen de RAI, A10 en Europaboulevard. Elf partijen deden mee. COD, Being Development, OMA en NH Hotel Group bundelden de krachten en werden uiteindelijk als winnaar verkozen. Het baanbrekende ontwerp met de drie karakteristieke gedraaide driehoekige volumes is afgeleid van de ooit zo typerende driehoekige reclamezuil ‘Het Signaal’ op het Europaplein.

What's happening nhow?

Het iconische nhow Amsterdam RAI, een verrijking voor de Amsterdamse skyline

Op 8 januari 2020 is het hotel aan de Zuidas opgeleverd en overgedragen aan eindbelegger AXA IM. Met 650 kamers op 24 verdiepingen is nhow Amsterdam RAI het grootste nieuwbouwhotel in de Benelux.

Het iconische gebouw, ontworpen door OMA/ Reinier de Graaf, is verhuurd aan de NH Hotel Group. Als onderdeel van NH’s lifestylemerk nhow is het hotel een nieuw sociaal en multicultureel ontmoetingspunt voor zakenreizigers, toeristen en Amsterdammers. Gelegen naast RAI Amsterdam fungeert nhow Amsterdam RAI bovendien als ‘headquarter hotel’ op locatie voor bezoekers, exposanten, sprekers en organisatoren.

Het hotel beschikt over 650 kamers, een openbaar toegankelijk restaurant annex bar en skylounge van het hoogste niveau op de bovenste verdieping met uitzicht over de stad. Verder is er een ondergrondse parkeergarage met 200 plekken, een bar op de eerste verdieping, een ruimte voor ontbijt, lunch en diner op de zeventiende etage en meeting & event services, inclusief F&B, op de 23ste verdieping

Meer informatie over dit project?

Jos Luth

Real Estate Developer