RIV//.

Locatie

Amsterdam

Project omvang

11.000 m²

Programma

Woningen (koop, huur)

Status

Completed

Omgeven door water en groen
.

Omgeven door het groen, het water en de Amstel, ligt de Kop van de Zuidas. Tussen de levendigheid van de Pijp en de Rivierenbuurt. Hier heeft COD met NEXT Architecten een wooncomplex ontwikkeld van in totaal 11.000 m² bruto vloeroppervlak: RIV//.

Amsterdamse School architectuur

Het blok is geworteld in de context, zo is het materiaalgebruik en de uitstraling verwant aan de Amsterdamse School architectuur van de naastgelegen Rivierenbuurt. RIV// is groots opgezet, met hoge entrees en grote portieken. Om de kwaliteit van wonen te optimaliseren, zijn de grote woningen voorzien van ruime buitenruimtes. De ruimtelijke gevel bestaat uit een gevarieerde compositie van inspringende en uitspringende buitenruimtes en raampartijen.

Toegankelijke statuur

Het is een pand met statuur, maar tegelijkertijd toegankelijk. Ook door de bijzondere bakstenen gevels. RIV// speelt in op een grote behoefte in en rondom de stad aan ruime gezinswoningen. Wonen kan hier op studioformaat van rond de 50 m² tot penthouses van 160 m². Er zijn 44 koopwoningen en 23 huurwoningen gerealiseerd, samen met een ondergrondse parkeergarage. Dichtbij de levendige stad, omgeven door water en groen. Een fantastische plek om te wonen.

67 appartementen (44 koop, 23 huur), Ondergrondse parkeergarage, Hoge kwaliteit afwerking, 3 meter hoge verdiepingen


Meer informatie over dit project?

Jos Luth

Real Estate Developer