De Nieuwe Boompjes.

Locatie

Rotterdam

Project omvang

8.930 m²

Programma

Kantoor monument

Status

Opgeleverd

Monument aan de Maas.

Gebouwd in de jaren vijftig van de vorige eeuw, en vandaag de dag omgetoverd tot een kantoorgebouw dat voldoet aan alle eisen van onze tijd. De Nieuwe Boompjes is een statig monument aan de Maas van ongeveer 11.500 m² bruto vloeroppervlakte.

Voormalig bijkantoor

Het is het voormalige bijkantoor van de Nederlandsche Bank, ontworpen door architect Henri Zwiers. Het gebouw kreeg in 1991 de status van Gemeentelijk Monument. Een karakteristiek pand als deze dient vooral elementen te behouden.

Modern meets authentic

De herontwikkeling tot multi-tenantkantoor met semi-publieke functies, stond dus ook in dit daglicht. Het ontwerp van architectenbureau 01-10 kenmerkt zich door ‘modern meets authentic’. Zo zijn o.a. de originele kluizen in tact gebleven, als ook de monumentale mozaïeken statietrap, klantenhal en directievertrekken. Ook de gevel is grotendeels behouden. De oorspronkelijke betonnen skeletstructuur is blootgelegd, wat geïntegreerd is in de nieuwe kantoorinterieurs.

Fraai nieuw jasje

Met de nieuwe entree aan de Terwenakker en de ondergrondse parkeergarage is een nieuwe hoofdontsluiting van het gebouw gecreëerd. Al met al een oud en monumentaal pand in een fraai nieuw jasje. Niet gek dat zich direct meerdere huurders meldden: Parthenon-EY, KAAN Architecten, Vereniging Nederlandsche Assurantie Beurs en Unibarge. Een prachtige plek om vanuit te werken en klanten te ontvangen.

Meer informatie over dit project?

Jos Luth

Project Manager