Prins en Keizer.

Locatie

Amsterdam

Project omvang

30.000 m²

Programma

Kantoren

Status

Opgeleverd

Klaar voor de nieuwe tijd

Zoals de naam al suggereert, bevindt dit gebouw zich tussen de Prinsen- en Keizersgracht. Het kenmerkende pand van Prins en Keizer is in 1973 gebouwd en ontworpen door Marius Duintjer, tevens architect van het hoofdkantoor van De Nederlandsche Bank. De voormalige Vijzelbank deed dienst als ABN-kantoor en was door middel van een tunnel verbonden met de ABN-vestiging aan de andere zijde van de Keizersgracht. Naar ontwerp van Dam & Partners is het moderne pand getransformeerd tot flexibel, eigentijds kantoor zonder afbreuk te doen aan de historie.

In het ontwerp is de krachtige gevelstructuur, gekenmerkt door de horizontaliteit en de grote glazen puien, behouden. In het interieur is de oorspronkelijke betonstructuur blootgelegd en is door middel van vides een verbinding tussen de verschillende verdiepingen gecreëerd.

Unieke plek voor professionals

Grote open werkvloeren, veel daglicht en een fantastisch uitzicht over de stad. Prins en Keizer is een unieke plek voor professionals, die de levendigheid en inspiratie van de Amsterdamse binnenstad nadrukkelijk zoeken. Klaar voor de nieuwe tijd. Middenin het centrum. Een ideale werkplek voor de alsmaar groeiende groep flexwerkers en zelfstandigen.

Meer informatie over dit project?

Jos Luth

Project Manager