5Keizers.

Locatie

Amsterdam

Project omvang

18.000 m²

Programma

Kantoor, woningen, supermarkt

Status

Opgeleverd

Eén van onze speerpunten als ontwikkelaar is het terugdringen van structurele (kantoren) leegstand.

Het herontwikkelen van bestaand vastgoed. De 5 grachtenpanden aan de Keizersgracht zijn na langdurige leegstand herontwikkeld tot toekomstbestendig, multifunctioneel complex. Gebouwd tussen 1967 en 1985, deed dit pand dienst als kantoor. Na een leegstand sinds 2008, heeft COD in opdracht van Credit Suisse Asset Management (CSAM) de herontwikkeling op zich genomen.

Beschermd Unesco stadsgezicht

Ingrijpende wijzigingen

In het ontwerp van Dam & Partners is de interne structuur drastisch veranderd. Zo zijn de panden geschakeld aan een centrale kern, waardoor verhuur van kantoorruimte aan meerdere huurders mogelijk wordt. Daarnaast is het souterrain met ingrijpende wijzigingen geschikt gemaakt voor de huisvesting van een supermarkt. De kwaliteit van de binnenruimte is verhoogd door het toevoegen van daklichten aan de tuinzijde. Het monumentale uiterlijk van de gevels, onderdeel van het beschermde Unesco stadsgezicht, is behouden gebleven.

Een geweldige ligging

Het gebouw is opgeleverd in Q1 2014. Aan de Keizersgracht, tegen de 9 straatjes aan en op een steenworpafstand van de Jordaan.

Meer informatie over dit project?

Jos Luth

Project Manager